Responsive Menu
Add more content here...

Obiective turistice

Dealurile cu vii, unde se află aproape 1000 de pivnițe și căsuțe de vacanța, sunt o atracție deosebită pentru turiștii sosiți aici. Nu demult pe dealurile Mocsar, Dealul Mic, Dealul Mare, Cioncaş şi Rozsas se intindeau ca ciupercile construite tradiţional, văruite in alb şi acoperite cu viţă de vie. Aceste construcţii constituiau o microclimă perfectă pentru vinurile depozitate deoarece erau pe jumătate sădite in pămant.
Comuna este străbătută de raul cu acelaşi nume, care se varsă in lacul de acumulare artificial construit pe teritoriul comunei. Acesta oferă o decontare plăcută multor turişti, in special amatorilor de pescuit.
Monumente:
Străzile localităţii se intretaie la biserica reformată construită in sec. al XIV-lea in stil gotic şi renovată in 1909. Podoaba principală a bisericii – Monument de piatră – o constituie tavanul ornat cu casete pictate cu elemente naturale, biblice şi de basm popular, buchete in stil renascentist realizate de Pataki Asztalos Janos in 1736.
In grădina bisericii se află monumentul eroilor din Crasna căzuţi in primul şi al doilea război mondial. Monumentul a fost inaugurat in 8 septembrie 1996 şi pe placa de marmură sunt inscrise 94 de nume de eroi din primul război mondial şi 44 de nume de eroi din al doilea război mondial.
La 2 octombrie 1999 am comemorat din nou in acest loc la inaugurarea monumentului ridicat de domnul profesor Pakai Ferenc, dedicat Revoluţiei şi luptei pentru libertate din 1848-49. Anual la acest monument se depun coroanele comemorării şi recunoştinţei la 15 martie.
La 7 octombrie 2000 a fost inaugurat “Larmafa” in curtea Primăriei Crasna, iar cu ocazia celei de a VII-a ediţii a Zilelor Crasnei a fost inaugurat statuia poetului Petőfi Sandor in parcul din faţa Casei de Cultură. Statuia a fost realizată de artistul Lőrincz Lehel. Cu această ocazie Casa de Cultură şi Biblioteca Comunală au primit denumirea de “Petőfi Sandor”
La intrarea Bisericii Catolice se găseşte o placă memorială, ridicată de Fundaţia Pro Crasna in cinstea lui Cserey Farkas jr. (1773-1842)

Comuna Crasna
Skip to content